בינה עסקית (BI) בשירות עצמי

רועי פסטרנק 30.04.2014 21:14
בינה עסקית (BI) בשירות עצמי


BI משנה את פניו, לצד מערכות ה-BI המסורתיות הכוללות בד"כ מחסני נתונים, שכבות סמנטיות וסטים של דוחות, החלו להופיע מערכות Self Service BI, מערכות המאפשרות למשתמשי קצה, ללא ידע טכנולוגי נרחב, לבצע פעולות מורכבות שבעבר נדרשו אנשי IT.



בינה עסקית (BI) בשירות עצמי

רועי פסטרנק, מיקרוסופט

 

בשנים האחרונות, נושא התובנה העסקית עובר מהפכה:

לפני כעשור, פנו מערכות ה-BI לשכבה מצומצמת של מנהלים בכירים בארגונים וכן למספר מצומצם של אנליסטים. המערכות דרשו מיומנות ולמידה, הן שימשו בעיקר לצורך קבלת החלטות אסטרטגיות ומחסני הנתונים התעדכנו בתדירות נמוכה יחסית (חלק ניכר ממחסני הנתונים נטענו אחת ליממה).

מה קרה בשנים האחרונות ?

הכלכלה והטכנולוגיה הביאו לשינוי מאד משמעותי באופן בו צורכים BI וטכנולוגיות חדשות מאפשרות תסריטים עסקיים חדשים, שבעבר קשה מאד היה אפילו לדמיין:

כתוצאה מירידה תלולה בעלויות האחסון ובעלויות הזיכרון (RAM), ארגונים החלו להפנים את העובדה, שהמידע שלהן הוא הרבה יותר מדי בעל ערך מכדי שירצו לוותר אפילו על חלקו. והתוצאה ?

  • ארגונים שומרים הרבה מאד נתונים שבזמן שהם נשמרים לעיתים לא ברור מה ירצו לשאול עליהם.

  • סוגי מידע חדשים החלו להיות רלוונטיים: לוגים, סרטונים, תמונות, קבצים, פורמטים "חצי מובנים" (לדוגמא: JSON) ולצורך שמירתם ועיבודם החלו לעשות שימוש במערכות NoSQL שהבולטת שבהן הנה Hadoop.

  • ה-BI הפך ל-BI מחלחל: אנו רואים יישומי BI כמעט בכל יחידה ארגונית - לצד מנהלים ואנליסטים, אנו רואים כיום שימושים של BI גם במוקדי שירות, אנשי מכירות ואפילו יישומי BI שפתוחים ללקוחות.

  • "הביזנס מתקדם הרבה יותר מהר מה-IT" – משתמשי קצה נדרשים לספק תשובות לשאלות עסקיות, הרבה יותר מהר מכדי שארגוני ה-IT יוכלו להגיב לצורך (לדגומא: חברה השוקלת למזג לתוכה חברה נוספת. המנכ"ל מבקש מהאנליסט הראשי לבחון את השפעת המיזוג על ההכנסות, הרווח התפעולי, והרווח אחרי מס. בכדי לספק תשובה, יצטרך האנליסט לשלב יחד עם מידע שקיים במחסן הנתונים שלו, גם נתונים חיצוניים על החברה הממוזגת. לגוף IT תוספת כזו תדרוש מספר ימים. האנליסט צריך תשובה עסקית עוד היום)

כתוצאה מהשינויים המוזכרים לעיל, גם ה-BI משנה את פניו: לצד מערכות ה-BI המסורתיות הכוללות בד"כ מחסני נתונים, שכבות סמנטיות וסטים של דוחות, החלו להופיע מערכות Self Service BI, מערכות המאפשרות למשתמשי קצה, ללא ידע טכנולוגי נרחב, לבצע פעולות מורכבות שבעבר נדרשו אנשי IT.

הספקטרום של פעולות Self Service BI הוא רחב וכולל יכולות של פיתוח קל ופשוט של דוחות, גרפים ו-Dashboards ע"י משתמשי קצה, לצד יכולות מתקדמות של Mash Up – עירוב של מקורות מידע שונים והרכבת שאלות עסקיות Ad-Hoc ואפילו יכולות להקמת מודלי נתונים קטנים.

 

במסגרת ההרצאה שתועבר על ידי, אסקור את המגמות החדשות בעולם ה-Self Service BI ואף אבצע Demo חי שימחיש את הדברים.


 מצגת ההרצאה



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה