הטכנולוגיה שהפיחה חיים באלברט איינשטיין

טל שחף ידיעות דיגיטל, 18 באפריל 2021 02.05.2021 22:49
הטכנולוגיה שהפיחה חיים באלברט איינשטיין


"שלום, אני אלברט איינשטיין הדיגיטלי. על מה תרצו לדבר איתי?": שיתוף פעולה בין שתי חברות העוסקות בבינה מלאכותית העיר לחיים את המדען המנוח, על מנת שיוכל לארח חברה לאנשים בודדים. האוניברסיטה העברית, שאוחזת בזכויות על דמותו וכתביו, נתנה אור ירוק לפרויקט: "מקבלים לא מעט בקשות להשתמש בדמותו לפרסומות, את רובן אנחנו פוסלים"



שיתוף פעולה של חברות בינה מלאכותית הביא ליצירת "איינשטיין הדיגיטלי", מערכת טכנולוגית המסוגלת לתקשר עם בני אדם בשפתם, ולהביע תגובות על דבריהם בדרך אנושית, עם הבעות פנים ויחס חם. חברת יוניק (UneeQ) מניו זילנד פיתחה את מערכת הבינה המלאכותית "מארחי חברה" (AI Companions), שנועדה לארח חברה לאנשים בודדים. יוניק פיתחה את הביצוע הגרפי של דמותו של אלברט איינשטיין ואת המערכת שמשוחחת עם המשתמש. חברת אלפוריתמיק (Alforithmic) פיתחה את קולו של איינשטיין, שמסוגל להביע דקויות של טון ותמיכה רגשית.

מעבר לשימוש הזה לתועלת הציבור, הטכנולוגיה מיועדת לשימושים מסחריים במערכות שונות כמו סחר אלקטרוני, מערכות צ'אט לטיפול בלקוחות ואפילו למכוניות חכמות שיכולות לדבר עם הנהג. וכל זה אומר שאנחנו עלולים להיתקל באיינשטיין הדיגיטלי או בדמות דיגיטלית אחרת מציעה למכירה שישיית בירה או טיפול נגד התקרחות, תלוי בלקוח שאליו היא מטורגטת.
קולו של איינשטיין לא הופק באמצעות דגימה של קולו האמיתי, אלא באמצעות שחקן, שקולו שימש ליצירת מודל דיגיטלי של קולו של איינשטיין הדיגיטלי. מרגע שמופק המודל, ניתן להשמיע באמצעותו משפט מבוקש בדומה למערכות מוכרות כמו אלכסה או סירי. בחברת אלפוריתמיק אומרים כי הקול המסונתז של איינשטיין מדגים טכנולוגיה שתהפוך בקרוב לאפשרית: מערכות סחר אלקטרוני חברתיות, שבהן המשתמש מתקשר בצורה מילולית עם מוכר דיגיטלי, כאילו היה מוכר אנושי בחנות. החברה מודה כי עדיין לא מדובר בטכנולוגיה בשלה, בעיקר בגלל השיהוי שמתרחש מרגע קליטת המלל של המשתמש ועד התגובה הקולית של הדמות. עם זה, זמן העיבוד הופחת מ-12 שניות לכשלוש שניות, מה שהופך אותו לנסבל יותר.





הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה